Utbildningen hålls på Versterlunds korg i Nyköping.
Boende rekommenderas på Blommenhof hotell som ligger 200 meter från utbildningslokalen och det är gångavstånd från Centralstationen.
Dom som kommer redan fredag kväll brukar äta tillsammans på hotellet.
Utbildningen startar lördag morgon ca 09 och avslutas efter lunch söndag ca 14-15. Det serveras lunch för båda dagarna samt middag på lördagen tillsammans med mingel på lördagkväll.
Vesterlunds krog som är en Privat klubblokal för Whiskyprovning har inget eget alkoholtillstånd utan det är fritt fram under mingel-kvällen att ta med sig någon egen spännande malt, kanske en klubb-buteljering att jämföramed övriga kursdeltagares alster.


Utbildningen kommer bland annat att innefatta besök hos Agitator i Arboga.
Innan själva utbildningstillfället kommer ni att få hemstudieuppgifter med några avstämningar på webben.
Vi kommer att genomföra större delen av utbildeningen I Kungsör på ett konferenshotell. Där kommer vi även att bo samt äta lunch och middag.
Fredag eftermiddag/kväll börjar med sensorik och provning av Agitators produkter följt av middag och mingel.
På lördag är huvudfokus på en praktisk övning som provningsledare vilket innebär att alla presenterar en whisky följt av presentationsteknik och ytterligare sensorik.
På söndag har vi genomgång, feedback och sammanfattning.
Efter lunchen på söndagen åker vi en kort sträcka till Arboga och Agitator för en intressant genomgång av ett modernt destilleri. Oscar Bruno förevisar alla nymodigheter som ni inte ser vanligen i ett destilleri.