Svenska Whiskyförbundets medlemslista. Listan uppdateras regelbundet.
Meddela felaktigheter till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
Uppdateringar av data meddelas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. av klubbens SWF kontaktperson

Klubbar

SWF Medlemsklubbar

/SWF_logo_ljus_100_saknas.jpg
Carlscrona Malt Whisky Society
CMWS
78
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Karlskrona
Blekinge
130
1998
0
Carlscrona Malt Whisky Society (CWS) bildades 1998 av ett gäng whisky-entusiaster.
Vi har numera åtta provningar varje år, sista onsdagen januari-april resp augusti-november. Hälften av provningarna är enbart för medlemmar och vid andra hälften av provningarna är gäster välkomna. Sedan 2002 firar vi Burns’ night på den onsdag som ligger närmast 25 januari. 2005 började vi göra vår haggis själva, vilket har blivit mycket omtyckt och uppskattat. Första året vi gjorde haggisen själva gick strömmen i samband med stormen Gudrun! Genom att snabbt flytta ingredienser och haggisgörare till en annan styrelsemedlems hus och kök med fungerande el, så blev haggisen klar. Vi har numera också levande säckpipemusik, första året fick det ske via CD-spelare.
Under åren som gått har klubben anordnat en grundläggande kurs i whisky-kunskap och två resor till Skottland, den senaste 2007. Vi provar oftast fyra olika sorter men antalet har varierat mellan 2-6. Efter varje provning äter vi mat och dricker kaffe, pratar och umgås, och dricker lite ur klubbens eget förråd till självkostnadspris. Priset för en kväll inklusive provningswhisky och mat brukar ligga på 250-300:- för medlemmar och 100:- mer för gäster de kvällar som gäster tas emot. Sedan 2007 har vi även formellt alkoholtillstånd.
Redan från början var whisky-klubben öppen för alla, vilket successivt har lett till många medlemmar (just nu 131 st) i alla åldrar (25-85 år) och hög andel kvinnor (27 av 131 st).