** Notera ändringen (igen!) i specificatioken nedan, det var en kommunikationsmiss mellan importören och Kilchoman (och mig)

För första gången sedan våren 2011 erbjuder vi en Islaywhisky för SWF:s medlemmar. Detta blir också premiär för en malt från Islays nyaste destilleri, Kilchoman. För ovanlighetens skull för en höstbuteljering blir det en fatstark utgåva vilket medför ett aningen högre pris än vanligt.

Kilchoman är något så unikt som ett småskaligt familjeägt destilleri på Islay grundat av Anthony Wills. När de första dropparna började sippra ut från kopparpannorna den 14 december 2005 var Kilchoman det första destilleriet som öppnat på Islay under de senaste 124 åren. Kilchoman destillerar ca 175,000 liter per år och är därmed Islays i särklass minsta destilleri och ett av de minsta destillerierna i hela Skottland. Bland annat har svenska Box mycket att tacka Kilchoman då man hämtat en hel del inspiration därifrån. Målet är ”from barley to bottle” whisky vilket innebär att man framställer whisky av korn från egna gården enligt traditionell golvmältning som därefter lagras och avslutningsvis buteljeras på gården. Den egna golvmältade malten räcker dock inte till för hela produktionen och ”våra” flaskor innehåller sprit med hårdrökt malt (ca 50 ppm) ifrån Port Ellen Maltings.

Whisky:          Islay Single Malt

Vintage:          2012/2013 (ca 5 år gammal)

Alkoholhalt:   ca 57.5%, ej kylfiltrerad och utan några färgtillsatser

Storlek:           70 cl

Fat:                 Bourbonfat som därefter genomgår 
                        ca 6-8 månaders finish på PX-Sherryhogsheads

Pris:               949 SEK

Antal:             Max ca 1200 (ca 240 flaskor per fat, max 5 fat)

Etikett:           Liknande Kilchoman privatfatsbuteljeringar,
                       med SWF-relevant information på etikett och kartong

 

Leverans är planerad till november 2017. Anmälan senast den 18:e Augusti.

På förekommen anledning vill vi påpeka att anmält antal flaskor är ett åtagande som klubben gör, kvotering tillämpas vid överbokning.

Följande information skall framgå i beställning

  • Önskat antal flaskor
  • Klubbens ID och namn
  • Klubbens kontaktperson och dennes telefonnummer och mejladress.
  • Systembutik där uthämtning önskas; såväl butiksnummer som adress.

 

Beställning görs lämpligen genom ifyllande och mailande av nedanstående tabell

Önskat Antal

Butik Nr

Adress

Stad

Klubbnamn

KlubbID

Kontaktperson

Mail

Mobilnummer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anmälan görs till Buteljeringsgruppen, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Är det något du undrar över, så kan du också nå mig, Mattias Johannesson, på telefon 0705 504135 eller mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., eller buteljeringsgruppens ordförande Jonas Östberg på telefon 0768402500

 

Arbetsgruppen för SWF-buteljering, 2017-06-11

Mattias Johannesson